Ωραίες Κλασικές Ταινίες στους Κινηματογράφους… από Τρυφώ και Ροσελίνι

strMississippi-Mermaid_Poster-horz

Στο Άστυ ξεκίνησε να προβάλλεται σε ψηφιακή μορφή η ” Σειρήνα του Μισισίπη”(1969) του Φρανσουά Τρυφώ και στην Αλκυονίδα το ” Στρομπόλι Γη του Θεού” του Ρομπέρτο Ροσελίνι(1950).

 

 Σειρήνα του Μισισίπη

Ο Λουί είναι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης καπνοφυτειών στο τροπικό νησί Reunion. Αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί. Η γυναίκα όμως που εμφανίζεται είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Ο Λουί δεν πτοείται και τελικά την παντρεύεται. Σύντομα, η γυναίκα θα εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί της και τα χρήματα του Λουί. Οι έρευνες των ιδιωτικών ντετέκτιβ δεν έχουν αποτέλεσμα κι έτσι ο Λουί αποφασίζει να την αναζητήσει ο ίδιος. Τότε, θα κλιμακωθούν οι εξελίξεις, τα αστυνομικά μυστήρια και η λύση θα δοθεί με το ταξίδι του στην Ευρώπη.

​Πρωταγωνιστούν οι σταρ της εποχής Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Κατρίν Ντενέβ.

Στρομπόλι Γη του Θεού

Όλα ξεκίνησαν το 1949, με ένα γράμμα που έστειλε η Ινγκριντ Μπέργκμαν στον Ροσελίνι ζητώντας του να παίξει σε μία ταινία του. Αυτή η επιστολή στάθηκε η αφορμή για την αρχή της επαγγελματικής συνεργασίας τους και της θυελλώδους σχέσης τους.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καρίν, μια νεαρή Λιθουανή, βρίσκεται κλεισμένη σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων. Μην έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής, αποφασίζει να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αντόνιο, ενός νεαρού φύλακα του στρατοπέδου και τον ακολουθεί στον τόπο καταγωγής του, το νησί Στρόμπολι. Ωστόσο, η ζωή στο νησί δε διαφέρει και πολύ από τον προηγούμενο εγκλεισμό της. Η Καρίν αδυνατεί να προσαρμοστεί σ’ αυτό το αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον και να γίνει αποδεκτή από τους στενόμυαλους κατοίκους του νησιού. Σταδιακά περιθωριοποιείται και αποξενώνεται ακόμη και από τον ίδιο της το σύζυγο. Είναι όμως αποφασισμένη πάση θυσία να δραπετεύσει.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

About the Author

Members of Screeneye